Viimeistelin tekemäni ruusut pistämällä ne ruukkuun. En vielä maalannut ruukkua, kun tuo on tuollainen kokeilu, enkä tiedä minne sen tulevassa talossa edes laittaisin. Pientä tavaraa tuskin voi kuitenkaan olla koskaan liikaa. Laitoin lehtiin (jotka ovat oikeasti vihreät) decoupage lakkaa ja rypistelin hieman jälkikäteen. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen, mutta kiinnostaisi kuulla, miten te muut teette lehdistänne oikean näköisiä.

nukkis_ruukkuruusu.jpg

Ruusujen lisäksi tutustuimme tyttäreni kanssa printattavien minien maailmaan. Teimme pelikortit ja pari pakettia teetä. Mittakaava tuottaa vaikeuksia. Ei ole kehittynyt vielä silmää sille mikä on oikean kokoista ja mikä ei. Pyörin sitten mittanauhan kanssa ympäri taloa... Mittaillen pelikortteja, teepaketteja, kirjoja - mitä nyt milloinkin olin tekemässä. Teepaketeista tuli hieman haperoita. Tuntuu siltä, että ne pitäisi ehkä tehdä vähän vahvemmalle paperille - tai sitten harjoitus tekee mestarin siinäkin lajissa.

nukkis_pelikortit.jpg

nukkis_tee.jpg

Olen ensiviikolla menossa Helsingin suunnalle ja hieman haaveilen, että jos ehtisin käydä siellä nukkeostoksilla, niin voisin saada ensimmäisen asukkaan tulevaan taloon - ja jonkun kiinteän esineen johon verrata tavaroiden kokoa. On tämä kyllä monipuolinen harrastus, ei voi muuta sanoa. Taloasiassa olen päässyt niin pitkälle, että taidan päätyä valmiiseen taloon. Lainasin kirjastosta Making Doll's houses kirjan ja totesin, että ehkä on turvallisinta aloittaa ihan tavallisella pakettitalolla, mennä johonkin puutyökurssille myöhemmin ja sitten tehdä se itsesuunniteltu talo. Siinä kirjassa oli kyllä yksi melko simppeli talo ja hieman kutkuttaisi yrittää tehdä sitä. Äh! Pitääkö tästäkin tehdä näin vaikeaa!