Long time no see! On ollut vähän myllerrystä ja nukkekotitouhut ovat jääneet vähemmälle. Valoisuuden lisääntyessä, lisääntyy kuitenkin energiakin ja nukkekoti on nostettu hyllyn päältä taas pöydälle ja työn alle. Minulla on katon kanssa isoja ongelmia, joihin ei tunnu löytyvän täydellistä ratkaisua. Olen nyt kuitenkin päättänyt, että rakentelen muuta ja annan sen kattoasian hautua mietintämyssyn alla. Tekemistä varmasti piisaa! Pääsiäisenä valmistui torniin katto ja eilen pääsin tapetoimaan ullakkohuoneen Alla kuva koko nukkekodista, ulkopinnoitus puuttuu, tornin kattoa ei ole vielä kiinnitetty ja hiomispaperiakin tuolle voisi vielä näyttää. Ihanaa kuitenkin nähdä se "valmiina".

1420712.jpg

Talon tarina on alkuperäisistä suunnitelmista muuttunut. Tällä hetkellä se on vanha kartano, joka menee perintönä nuorelle köyhälle naiselle, joka päättää muuttaa sinne, vaikka talo onkin melkoinen röttelö. Talon ullakolla odottaa aarre löytäjäänsä ja ullakkohuone onkin yksi niistä huoneista joiden sisustamista en malttaisi odottaa.

1420727.jpg

Ullakolle pääsee kylpyhuoneessa olevan kattoluukun kautta. Aukko jo löytyy, mutta luukku pitää tehdä, samoin kattopanelointi ullakolle. Kylpyhuoneen alapuolella on eteinen. Tornin tapettina käytin scrapbook kansioistani tuollaista mustaa koristeellista paperia. Harmittaa, että tajusin nuo scrapbook paperit vasta tässä vaiheessa. Olisin halunnut tehdä talosta muutenkin vähän synkemmän - röttelön, mutta tapettivalikoima tuntuu olevan aika pastellinsävyinen nukkiskaupoissa. Monet scrapbook papereista ovat tapettimaisia ja kuvioista ja väreistä olisi löytynyt runsaasti sopivia. Voihan nuo huoneet tapetoida tietysti uudestaan jos ihan hirveästi alkaa harmittamaan.

Ulkovuorauksen eteen en ole tehnyt mitään. En yksinkertaisesti ole keksinyt miten sen toteuttaisin. Maalaaminen olisi helpointa, mutta haluaisin kivipinnan - enkä ole taiteellisesti niin lahjakas, että pystyisin maalaamaan kivet sinne.