Päätimme aloittaa nukkekodin suunnittelun asukkaista. Tuntuu helpommalta ajatukselta ostaa talo asukkaiden mukaan kuin suunnitella asukkaat talon mukaan. Helppoa sekään ei kuitenkaan ollut. Minua kiinnostaisi tehdä joku historiallinen, esim. 1800-luvulle sijoittuva talo, mutta tytärtäni kiehtovat enemmät sadut ja fantasia genre. Päädyimme siispä tekemään vanhahtavan talon, jossa asuu kolme riitelevää noitasisarusta. Heidän ullakollaan asuu maailman kiltein kummitus ja kellarissa oppipoika reppana, joka tekee kaikki talon työt sillä välin kun sisarukset vain riitelevät.

Talossa pitää olla kaksi kerrosta sekä lisäksi ullakko ja kellari. Olen katsellut taloja jonkin verran netistä ja miettinyt talon itse tekemistäkin. En tiedä uskaltaisinko ryhtyä sellaiseen projektiin ummikkona. Ainakin pitäisi ensin koota pahvista tmv. kokeiluversio ja pyytää aviomieheltä rutkasti apuja sahauksessa ja kokoamisessakin. Hieman kyllä tekisi mieli.Täytynee käydä kirjastosta lainaamassa puutyökirjoja ja etsimässä ideoita ja neuvoja. Harmi, ettei Tampereella ole mitään nukkekoteihin liittyviä kursseja lähiaikoina (tai jos on, en ole löytänyt).

No. Asialla ei ole onneksi kiire ja talo on kuitenkin sen verran iso osa tätä projektia, että ehkä on hyväkin antaa asian olla mietintämyssyn alla jonkun aikaa. Sillä välin voi näperrellä kaikkea muuta nukkekoteihin liittyvää. Jotain on jo työn allakin - näette varmasti muutaman päivän sisään ;)